Kaş ve Kalkan'a Gidenlerin Görmesi Gereken 10 Lokasyon
Kaş ve Kalkan'a Gidenlerin Görmesi Gereken 10 Lokasyon

Eğer sizde Türkiye'nin tartışmasız en güzel tatil yerlerinden olan Kaş'a tatil planlayanlardansanız eminiz ki nerelere gitmeli, neler yapmalı diye düşünüyorsunuz. Bu yazımızda sizler için Kaş ve Kalkan bölgesinin en güzel yerlerini inceledik.

 

Patara plajı

Dünyaca ünlü Patara plajı doğasının yanı sıra kültürel yönü ile de büyüleyicidir. Yaklaşık 18 km uzunluğunda kumsalı ile deniz kaplumbağalarına (caretta caretta) ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilmiştir. Geçmişte birçok yeşilçam filmine konu olan Patara plajı, yılda ortalama 450000 misafire ev sahipliği yapıyor. 

 

Patara Antik Kenti

M.Ö. Hitit medeniyetlerinde Patar ismi ile tanınan kentte, demir çağından öncesine ait taş baltanın bulunmasıyla tarihinin ne kadar geriye gittiği anlaşılmıştır. Patara Antik Kenti, Likya’nın Dünya’ya açılan kapısı niteliğini taşımış, uzun yıllar boyunca korunmuştur. Patara Antik Kenti, tüm Dünya'nın Noel Baba olarak tanıdığı Aziz St. Nicholas'ın doğum yeri olması sebebiyle binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın ilk meclis binasının burada bulunması ve o dönemde kadınlara seçilme hakkı vermiş olmaları nedeniyle ne kadar ileri bir medeniyet olduklarını göstermektedir. Antik Patara kentinde yer alan Deniz Feneri yapısı, yeryüzünde bulunan antik fenerler arasında tüm parçaları ile var olan tek örnektir. Roma imparatoru Nero tarafından MS 64 yılında denizciler için yapılmış olan deniz feneri 26m yaklaşık yüksekliğindedir. Yaklaşık 2000 yaşında olan deniz feneri, ortaya çıkarıldığı günden bu yana hem ülkemiz hem de Dünya için önemli arkeolojik kalıntılardan olmuştur.

Patara Antik Kenti İçinde Bulunan Leto Hurmalığı

Belirlenebilen tarihi 2000 yıl öncesine dayanan, yunan efsanelerinde Tanrıça Leto'nun oğlu olan Apollon'un doğum yeri kabul edilen Leto Hurmalığı Likya döneminde de kutsal kabul ediliyor ve tapınak olarak kabul ediliyordu. 2 bin yıl önce denizcilerin Patara kentine ayak basar basmaz yanından geçip, Liman Hamamı'na girdiği ve burada temizlendikten sonra yine bu hurmalığın içindeki yoldan geçerek kente giriş yaptığı belirlendi. 

 

Kaputaş Plajı

Kaş ve kalkan arasındaki masmavi manzaralarla dolu yolda görmeden geçilmeyecek büyüleyici Kaputaş plajı, kum ve çakıl karışımı bir plajdır. Denizde vakit geçirdikten sonra yola devam edebileceğiniz kaputaş kalkana 7km mesafededir. Denizin içindeki doğal kaynak suyunun serinliği, mavi ve turkuaz renkleri, kaputaş plajını yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en güzel plajları listesine girmesini sağlamıştır. Kaputaş plajında yüzerken kendinizi Maldivlerde hissedeceksiniz.

 

Kalkan Halk Plajı

1920’li yıllara kadar Kalamaki adı ile bilinen eski Rum balıkçı köyü Kalkan şimdilerde binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Akdeniz’in turkuaz renkli sularını her yerinden seyredebileceğiniz Kalkan, Kaş’a, Patara’ya ve daha birçok önemli bölgeye yakınlığıyla merkezi bir konumdadır. Enfes balık restoranları ve göz alıcı gece hayatı ile keyifli bir tatil isteyenlerin gözdesidir. Tabiiki sadece bu kadar değil. Kalkan'da bulunan Halk plajı, tıpkı Kaputaş plajı gibi turkuaz renklere sahip. Özellikle ülkemize gelen İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği plaj irili ufaklı çakıllardan oluşuyor. 

 

Xanthos Antik Kenti

Kalkan'a 12 km uzaklıkta bulunan Xanthos Antik Kentinin M.Ö. 1200'lü yıllarda kurulduğu sanılmaktadır. Homeros’un Truva Savaşı’nı anlatan İlyada’da geçen destansı metinlere göre, M.Ö.1184 yılında yapılan Truva Savaşı sırasında Likya liderleri Glaucus ve Sarpedon’un, Xanthos Nehri’nin topraklarından geldiği yazılıdır. Pek çok tarihi olaya ve savaşa sahne olan kentten günümüze ulaşan kalıntılar arasında kaya mezarları, lahit mezarları ve Likya kültürüne özgü dikme mezar anıtları vardır. Xanthos Antik Kenti, Kaş ve Kalkan'a tatil planı yapanlara muhakkak uğranacak yerler listesine eklemelerini öneririz.

 

Saklıkent

Sıcaktan bunaldıysanız bir gün değişik bir şey yapın. Güneş ışınlarının giremeyeceği kadar dar ve yüksek bir kanyona girin, buz gibi sularda yürüyün. Saklıkent’e Fethiye-Antalya karayolundan Kemer ilçesi yönünde ayrılarak ulaşılıyor. Sapaktan 13 km sonra Tlos’a, 21 km sonra da Saklıkent’e ulaşılıyor. Saklıkent Kanyonu’nda sizi ilk önce, müthiş bir şarıltı ile akan Eşen Çayı karşılar. Demir iskeleye döşenen tahta merdiven üzerinde yürüyerek kayaların altından fışkıran tertemiz kaynağa ulaşırsınız. Kanyonda coşkun suların üzerine kurulmuş ve yörenin kilimi ile yatıkların serildiği divanlarda oturabilir, ayaklarınızı buz gibi suda serinletirken, gözleme ve alabalık yiyebilirsiniz. İsterseniz kanyonda ilerleyerek gizli cennetlerle buluşabilirsiniz. Huzurun ve heyecanın aynı anda yaşadığı bu nadide mekanın sularında rafting yapabilirsiniz.

 

Mavi Mağara

Geçmiş yıllarda Foklara ev sahipliği yapan mağara, günümüzde ise turistlerin teknelerle ziyaret ettiği bir yerdir. Akdeniz’in tadını çıkararak tekne ile mağaraya ulaştığınızda mağaranın ihtişamlı güzelliğine hayran kalacaksınız. Doğal bir güzelliğe sahip Mavi Mağaraya her yıl binlerce turist uğramaktadır.

 

Liman Ağzı

Liman Ağzı, Kaş limanından kalkan ufak teknelerle ulaşılabilen küçük ve sevimli bir koy. Limanağzı'nda bulunan tesisler hem konaklama hizmeti hem de beach hizmeti veriyorlar. Şezlong ve şemsiyeye ekstra bir ücret ödemediğiniz beach'lerde yediğiniz, içtiğinizi ödüyorsunuz. Burayı ziyaret edeceklerin erken saatlerde ulaşmasında fayda var, öğleden sonra yer bulmak oldukça güç olabiliyor.

 

Kekova

Ünlü yazar Falih Rıfkı Atay'ın 'Bizim Akdeniz' adlı kitabında, 'Bu dünyada cennet varsa, o da Antalya'dan Fethiye'ye kadar olan Akdeniz kıyılarıdır. Ama rivayet odur ki o cennet Kekova'dır" diye tanımladığı Kekova, bünyesinde barındırdığı doğal ve tarihi güzelliklerle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Üçağız Mahallesi'ne bağlı, tarihi adıyla Simena Antik Kenti, bugünkü adıyla Kaleköy ise bölgenin en ilgi çeken yeri. Eski bir Rum balıkçı köyü olan Kaleköy, Türkiye'de karada olup da karayolu ulaşımı olmayan ender yerleşim yerlerinden biri. Antalya ve Ege'den mavi yolculuğa çıkan Akdeniz tutkunlarının, Demre'nin Çayağzı Limanı'ndan, Üçağız Mahallesi'nden ve Kaş'tan günübirlik yat turuna çıkanların uğrak yeri olan Kaleköy tarihle iç içe yapısıyla hayran bırakıyor.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek! icon
icon Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON TALEBİ GÖNDER
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Kısa Süreli Konaklama Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikaları ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.